Apple schiet geweer-emoji af

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Kun je je moeder soms wel schieten en zou je haar dat graag eens in een app'je vertellen? Dat zul je dan helaas in woorden moeten blijven doen, want een emoji van een geweer komt er niet. Apple houdt dat tegen. Het bedrijf vindt een geweer-emoji na alle aanslagen van de laatste tijd niet zo gepast. 

Apple is lid van het Unicode Consortium, een grote groep bedrijven die elk jaar samen beslist welke nieuwe emoji’s er bij komen. Dit jaar stond ook een emoji van een geweer op de lijst van genomineerden. Maar die is volgens de Amerikaanse nieuwssite Buzzfeed nu van de lijst geknikkerd. Dat moest van Apple. De pistool-emoji, die al een paar jaar tot de standaard behoort en je in dit artikel ziet, zal wel blijven bestaan.

Sportplaatjes
De geweer-emoji hoorde bij een set van Olympische emoji's, net als plaatjes van bijvoorbeeld waterpolo, boxen en schermen. Unicode heeft geen officiële reden gegeven voor het schrappen van de geweer van de lijst van potentiële nieuwe emoji, maar het is niet moeilijk om de link te leggen met alle recente terroristische aanslagen. Vorige week schoot Omar Mateen nog 49 bezoekers van een nachtclub in Orlando neer.

De lijst met voorgestelde emoji's:

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren