Schoolnieuws

Arentheem College heeft allerbeste schoolkrant

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kim
Einder

De aller-, allerbeste schoolkrant van Nederland vind je op het Arentheem College in Arnhem (locatie Thomas a Kempis). Schoolkrant Takkie (jawel, vernoemd naar de hond uit Jip & Janneke) is een heel stuk volwassener dan de naam doet vermoeden. De krant is vandaag bekroond tot Beste Schoolkrant van 2015. Gefeliciteerd!

'Deze schoolkrant vond ik overzichtelijk en is zelfs heel interessant om te lezen voor mensen die niet op het Arentheem zitten', licht journalist en jurylid Jorieke van Noorloos haar keuze toe. 'Ze hebben interessante mensen weten te strikken voor interviews, zoals Sander Dekker en Adriaan van Dis. En dat zijn niet de minsten!' Ook vindt ze het dapper dat leerlingen in de krant over hun coming-out vertellen. 'Dat laat ook zien hoe journalistiek deze schoolkrant in elkaar zit: interessante artikelen weten te bundelen en net dat stapje extra durven zetten. Want ook echte journalisten moeten zich soms openstellen om een goed verhaal te maken.'

Vijf awards
Hoewel er maar één de allerbeste kan zijn, werden er in totaal vijf School Media Awards uitgereikt. De redactie van het Jan van Egmond Lyceum in Purmerend scoorde de prijs voor beste online uiting (hun website). Het Dalton Den Haag die voor beste vormgeving en het Montessorio College Nijmegen gooide hoge ogen met de beste column van Nederland. De prijswinnaars sleept niet alleen flinke roem in de wacht, maar ook bijvoorbeeld een bezoek aan de NOS en een exclusieve rondleiding in het Rijksmuseum.

Beste interview
En het allerbeste schoolkrantinterview? Juryleden en 7Days-redacteuren Carolien en Kim worstelden zich door stapels en stapels kranten. Uiteindelijk viel de eer ten deel aan het Ignatius Gymnasium in Amsterdam. Het interview met de afdelingsleider over zijn bijzondere kledingkeuze stak er duidelijk bovenuit, vindt redacteur Carolien. 'Het is een typisch schoolkrantinterview: het is voor elke leerling interessant, van brugklas tot vwo-6. De redactie durfde voor één onderwerp te kiezen en je leert de afdelingsleider echt kennen in dit gesprek. Bovendien had de redacteur zich goed voorbereid en vroeg hij echt door.' Complimenten, Ignatius!

In deze video geven alle juryleden uitleg over hun keuze:

Op de hoogte blijven van al het onderwijsnieuws? Hier vind je ons overzicht van al het schoolnieuws op onze site.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten