youtube

Australische ei-gooier wordt internetheld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

De 17-jarige William Connolly gaat sinds kort door het leven als egg boy. De tiener ging viral nadat hij een ei kapot sloeg op het hoofd van de Australische senator Fraser Anning. Hij kreeg daarop een klap in zijn gezicht van de politicus.

Dit weekend ontstond er veel ophef na aanleiding van een tweet van de senator. Anning schreef op Twitter dat de bloederige aanslag in Christchurch Nieuw-Zeeland, een gevolg was van het migratiebeleid. Conolly, inmiddels bekend als egg boy, besloot naar aanleiding van de tweet een ei naar de senator te gooien. Deze was hier niet van gediend en sloeg de jongen daarna hard in zijn gezicht.

Hieronder zie je hoe William Connolly het ei naar Anning gooit:

fraser anning never saw it coming

Geen spijt

De senator heeft geen spijt van de klap. ‘Ik heb hem een klap in zijn gezicht gegeven, iets wat zijn moeder al lang geleden had moeten doen’, zei Anning over het incident. Veel mensen in Australië zijn boos op de senator. In totaal hebben meer dan een miljoen mensen een petitie getekend waarin staat dat Anning uit het parlement moet worden verwijderd. Nog nooit eerder tekenenden zoveel mensen in het land een petitie. Ook de Australische premier Morrison vindt dat de Anning bestraft moet worden.

Held

Ondertussen is egg boy Connelly op het internet uitgegroeid tot een ware held. Van over de hele wereld krijgt hij reacties van mensen die zijn actie prijzen. Ook op Twitter zijn mensen enthousiast.

Johnito 1552911212

Kapten Jake 1552911255

Onderzoek

De politie is inmiddels bezig met een onderzoek naar het incident. 

Anderen lazen ook: Vlogger Coen (16) over de 5 fases van een viral trend.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren