Foto: ANP

Australische Instagram schakelt likes uit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Even snel het aantal likes checken onder je nieuwste post? Dat zit er voor Instagram-gebruikers in Australië voorlopig niet meer in. Instagram schakelt daar als proef het aantal likes en views onder foto's en video's uit.

Door het aantal likes weg te laten, hoopt Instagram dat gebruikers zich meer gaan focussen op het vertellen van een verhaal, in plaats van de druk om zoveel mogelijk likes te halen. Alleen bedrijven die Instagram zakelijk gebruiken, blijven het aantal likes wel zien.

Andere landen

De proef gaat eerst alleen in Australië van start. Als dit bevalt, zullen ook landen als Nieuw-Zeeland, Japan, Ierland, Italië en Brazilië volgen. Nederlandse gebruikers moeten nog even wachten. Voorlopig is het aantal likes voor ons gewoon nog te zien.

Wat vinden jullie?

Ties (17): ‘Ik vind het juist superchill om likes te zien. Het geeft me echt een fijn gevoel.’

Daan (16): ‘Ik maak me nooit druk om de likes, dus het maakt niet veel uit als ik het aantal likes niet meer zou zien.’

Isa (13): ‘Ik wil liever wel zien hoeveel likes ik heb. Niet om stoer te doen, maar ik vind het leuk om te zien hoeveel volgers mijn post leuk vinden. Als ik weet of het een leuke foto is, weet ik of ik het vaker moet doen of niet. ‘

Anderen lazen ook: De 7 orgineelste vakantiefoto's op Instagram. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren