Auto rijdt Telegraafgebouw in

Auto rijdt in op gebouw van de Telegraaf

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Vanochtend vroeg ramde een bestelauto de glazen pui van het hoofdkantoor van de Telegraaf in Amsterdam. Drie vragen en antwoorden.

1. Wat is er gebeurd?

Een bestelwagen reed vanochtend vroeg twee keer in op het gebouw van de Telegraaf in Amsterdam. Op beelden van de Telegraaf is te zien dat de bestuurder uitstapt en de auto daarna in brand steekt. De brandweer kwam snel om de brand te blussen.

2. Wie deden het?

Dat weet de politie nog niet. Ze gaat ervan uit dat de bestuurder het gebouw met opzet ramde, omdat de auto precies tussen twee bloembakken door reed die het gebouw moesten beschermen. De bestuurder is daarna gevlucht.

3. Is het een actie van criminelen?

Ook dat is nog onduidelijk. Het zou kunnen dat criminelen de misdaadjournalisten die bij de krant werken, willen intimideren. Vorige week vrijdag werd met een raketwerper op het gebouw van het tijdschrift Panorama geschoten. Achter die aanslag zaten criminelen. Of er een verband is tussen de twee acties, kan de politie nog niet zeggen.

Anderen lazen ook: 3 vragen over oorlog in de onderwereld.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren