Foto: ANP

Auto rijdt in op mensen in Melbourne

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

In een drukke winkelstraat in de Australische stad Melbourne is donderdag een automobilist op mensen ingereden. Veertien mensen raakten gewond. De automobilist is opgepakt. 

Om half vijf 's middags (lokale tijd) reed de man de drukke winkelstraat Flinders Street in. Veel mensen waren kerstinkopen aan het doen. Volgens de Australische politie reed de bestuurder de straat expres in. Hij kwam tot stilstand bij een tramhalte. De bestuurder werd aangehouden en even later werd ook een tweede man opgepakt, die er ook iets mee te maken zou hebben. Veertien mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, waaronder één kind.

Onduidelijkheid

'Ik heb zoiets nog nooit gezien. Ik kan niet ophouden met trillen', vertelt een ooggetuige aan het Amerikaanse ABC NewsWaarom de man dit deed en of het om een terroristische aanslag gaat is nog niet duidelijk. In deze video zie je hoe mensen wegrennen.

Betonblokken

In Melbourne (zie kaart hiernaast) is al eerder zoiets gebeurd. In januari kwamen zes mensen om het leven, toen een auto op voetgangers inreed. Daarom zijn veel straten afgesloten met betonblokken, maar die staan niet in deze straat. Volgens de politie ging het toen niet om een terroristische aanslag. 

Update: De automobilist is een man van 32 jaar van Afghaanse afkomst en een bekende van de politie. Volgens de politie gaat het niet om een terroristische aanslag.

 

 Hier lees je meer over Tips om heftig nieuws beter te verteren

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Dossier terrorisme - schoolnieuws
Dossier terrorisme
Dossier terrorisme - schoolnieuws
Dossier terrorisme