Pinpas

Babbeltruc-bende aangehouden in Amsterdam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Ze deden zich voor als postbezorgers en belden hun slachtoffers op met de aankondiging dat er een pakketje bezorgd zou worden. Hiervoor moest een klein geldbedrag betaald worden, en dat kon alleen door te pinnen. Zo maakte de 'babbeltruc-bende' duizenden euro's buit.

AT5 meldt dat de politie de 'babbeltruc-bende' na een groot onderzoek, van ruim een jaar, heeft aangehouden. In totaal zijn er zeven verdachten opgepakt in de leeftijd van 14 tot en met 40 jaar. De mannen hadden het vooral gemunt op kwetsbare ouderen in onder andere Amsterdam-West.

Pinpas

Als de zogenaamde bezorger na het telefoontje voor de deur stond, werd deze gevraagd naar de pinpas. Hij of zij moest daarna de pincode op een telefoon intoetsen. De verdachte ruilde de pinpas dan stiekem om. De bende kon zo duizenden euro's buit maken. In totaal worden de zeven Amsterdammers verdacht van betrokkenheid bij ruim vijfenzestig zaken.

Gevangenis

De jongste verdachte van het stel is 14 jaar. Hij is veroordeeld tot achttien maanden cel in een jeugdgevangenis en een werkstraf van tweehonderd uur. Ook moet hij een schadevergoeding van zeshonderd euro betalen. De overige verdachten zijn ook veroordeeld tot gevangenisstraffen en geldboetes. Twee van de verdachten mogen hun proces in vrijheid afwachten en twee anderen worden niet vervolgd omdat er niet voldoende bewijs was.

Heterdaad

De politie kwam de bende op het spoor toen in Utrecht twee van de mannen op heterdaad werden betrapt. Daarna volgden de andere aanhoudingen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 3 vragen over oorlog in de onderwereld.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren