Baby  Bron: Unsplash

Baby's baren voor geld: politie redt 19 vrouwen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

Heftig nieuws uit Nigeria. Negentien jonge zwangere vrouwen zijn in de stad Lagos gered door de politie. Ze zaten vast en moesten kinderen baren die vervolgens werden verkocht.

Voor de baby's vingen de 'verkopers' veel geld: omgerekend ongeveer 1500 euro voor een jongetje en 900 euro voor een meisje. De zwangere vrouwen, die tussen de 15 en 28 zijn, was iets heel anders beloofd. Er werd hen gezegd dat ze in de grote stad een baan zouden krijgen. In plaats daarvan vielen ze in de handen van criminelen. Met voorbedachte rade hielden de criminelen de vrouwen vast om baby's te baren.

Verdachten

Inmiddels zijn twee verdachten aangehouden: een vrouw van 40 en een vrouw van 54. De politie van Lagos is nog op zoek naar de derde verdachte. Wat er gebeurde met de baby's die verkocht werden, is nog niet bekendgemaakt.

Babyfabriek

Dit soort 'babyfabrieken' komen wel vaker voor in Nigeria. Meestal worden de baby's geadopteerd of belanden ze als ze ouder zijn in de prostitutie of kinderarbeid. In april werden 160 jonge kinderen bevrijd uit een zelfde soort 'fabriek'.

Anderen lazen ook: Presentator Ikenna Azuike: 'Nigeria is in opkomst'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren