Bang voor de dood? Eet een appel!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Malou
van Zwieten

Kijk je wel eens angstig omhoog of je de oorlogsvliegtuigen al over ziet scheren? Nergens voor nodig. Als je je leven zeker wil zijn, hoef je alleen maar iedere ochtend een groentesapje voor jezelf te persen.

Doodsrisico's op een rij
Een aanslag hier, een explosie daar: als je het nieuws kijkt, lijkt het net alsof je ieder moment kunt worden neergeknald door een extremist. En anders sterf je wel door een neerstortend vliegtuig of word je per ongeluk geraakt bij een liquidatie. Maar weet je wanneer je pas echt risico loopt om te sterven? Als je ongezond leeft. Daar getuigt onderstaand plaatje van de Engelse National Heath Service, dat afgelopen week viral ging, wel van. Het zet de doodsrisico's van Britten eens even goed in perspectief. 

En in Nederland?
Zo'n tabel speciaal voor Nederlanders is er niet, maar je kunt er donder op zeggen dat die er zo'n beetje hetzelfde uit zou zien: ook in Nederland sterft 60% aan kanker of hart- en vaatziekten. Het risico daarop is stukken groter als je rookt, lijdt aan een hoge bloeddruk en er ongezonde eetgewoonten op na houdt.


Snoep verstandig
Want zie: de kans om te sterven door oorlog is piepklein, terwijl elke dag paffen je zomaar fataal kan worden. En hoeveel kogels er ook om je oren vliegen, we lopen veel minder kans om vroegtijdig kassiewijle te gaan als we gewoon iedere dag onze portie groente en fruit binnenkrijgen. Hierbij dus speciaal voor jou: 7 heerlijke ontbijtsappies voor een lang en gelukkig leven. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren