In beeld: Graven na modderramp

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

In het Chinese Shenzhen wordt dinsdag keihard gegraven. Met grote machines. Met de blote hand. Hulpverleners zoeken er uit alle macht naar slachtoffers die bedolven liggen onder een metersdikke laag modder.

Zondag begon in Shenzhen plotseling een hoop bouwafval te schuiven. Het was een enorme berg puin en aarde van wel honderd meter hoog: het resultaat van twee jaar bouwwerkzaamheden op een bedrijventerrein in de Zuid-Chinese stad. Na een zware regenbui stortte de berg in. Zeker dertig gebouwen, vooral fabrieken en kantoren, werden bedolven onder de verwoestende modderstroom. 


Speurhonden
Het industrieterrein is veranderd in een rampgebied, bedolven onder een zes meter dikke laag rode modder. Zeker zeshonderd reddingswerkers, brandweermannen en militairen zijn nu in Shenzhen aan het zoeken naar slachtoffers en mogelijke overlevenden.

Speurhonden doen hun best om plekken te vinden waar mensen liggen in het puin. Een paar mensen konden levend onder de modder vandaan worden gehaald. Vandaag werd de eerste dode geborgen. Maar tientallen mensen worden nog vermist.Woedend
De inwoners van Shenzhen zijn woedend. Zij vinden dat de ramp de schuld is van de plaatselijke autoriteiten. Zo'n onvoorstelbare grote berg bouwpuin had nooit vlak bij een plek mogen liggen waar mensen wonen en werken. 'Dit is geen natuurramp maar een menselijke fout!', zei iemand boos tegen journalisten. 'Als de regering haar werk had gedaan, was dit niet gebeurd', zei iemand anders.

Wil je elke dag een overzicht van het laatste nieuws? Download de gratis nieuwsapp van 7Days! 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren