In Beeld: heftige aardbeving treft Mexico

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

Mexico is vannacht opgeschrikt door een zware aardbeving. Het epicentrum van de aardbeving lag zo dicht bij Mexico-stad dat de inwoners weinig tijd hadden om zichzelf in veiligheid te brengen. 

Er zijn zeker 216 slachtoffers en de schade is enorm. Zoals je kunt zien in de foto's hieronder.

Ravage

De 8,8 miljoen inwoners van Mexico-stad kregen de schrik van hun leven toen de aarde begon te schudden. De beving liet een ravage achter.

Nacht

De aardbeving met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter richtte enorme schade aan. Gebouwen storten in en er vielen veel slachtoffers. Ook nu het nacht is in Mexico, wordt er gezocht naar overlevenden.

School

Ook een school stortte in, wat het leven kostte aan zeker 32 kinderen. Tientallen scholieren worden nog vermist. Hulpdiensten begonnen snel met zoeken naar overlevenden.

Vuist

In het ingestorte gebouw zitten waarschijnlijk nog tientallen overlevenden. Met een opgestoken vuist proberen hulpverleners omstanders tot stilte te manen, zodat ze geroep om hulp onder het puin kunnen horen.

Silencio

En als de opgestoken vuist geen effect heeft, dan proberen de hulpverleners het met een bordje: silencio. Stilte. De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto heeft de rampplek inmiddels al bezocht.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens De zeven droogste plekken op aarde of Filmpje: kunst van aardbeving.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren