Smartphone  Bron: Unsplash

Belgische jongen (14) stuurt voor 1400 euro aan smsjes voor baby Pia

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

722 sms'jes: zoveel had een 14-jarige jongen uit België over voor een levensreddend medicijn voor de zieke baby Pia. Dat dat 1400 euro kostte, had 'ie niet door.

Degene die het meest baalt, is de moeder van de jongen. Ze vindt het fijn dat de jongen goede bedoelingen had, maar het is wel háár telefoonrekening die door de sms'jes is opgelopen tot 1444 euro.

Baby Pia

Haar zoon was niet de enige die baby Pia wilde helpen. De ouders van de Belgische Pia startten een sms-actie. Pia heeft een levensbedreigende ziekte en het medicijn dat haar leven kan redden is heel erg duur. De ouders haalden uiteindelijk 1,9 miljoen euro op, wat genoeg is voor het medicijn en de reis die erbij hoort. Mensen doneerden met ieder sms'je 2 euro.

Hoe meer, hoe beter

Maar van die kosten was de jongen niet op de hoogte. Hij dacht: hoe meer sms'jes ik stuur, hoe beter. 'Hij wist niet dat elk sms'je hem geld kostte,' vertelt zijn moeder Corinne aan AD.nl. Hij had begrepen dat in de bevestigings-sms'jes die hij kreeg, stond dat het gratis was. En dat hij dus zonder kosten kon blijven sms'en. Maar dat klopte dus niet.

Waarschuwing

Corinne vindt het belangrijk om andere ouders te waarschuwen. 'Ik wil graag mensen in nood helpen, maar wel met een bedrag dat ik kan betalen. Alleen volwassenen zouden moeten kunnen sms'en, en kinderen niet.'

 

Anderen lazen ook: Jongeren blijven appen op de fiets ondanks verbod.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren