Pixabay

Belgische scholieren betalen met handpalm in kantine

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Wil je lekker een broodje kopen in de schoolkantine, ben je je geld vergeten. Leerlingen van het Sint-Bavohumaniora in Gent zijn straks van dit probleem af. Zij kunnen binnenkort betalen met hun handpalm.

Dat betekent dat ze bij het afrekenen alleen even hun hand hoeven te scannen. Speciale technologie herkent de aderen van de handpalmen van iedere leerling. De kassa van de schoolkantine weet hierdoor precies welke leerling komt afrekenen. 

Toestemming

Alleen leerlingen van het Sint-Bavohumaniora kunnen op deze manier betalen. Hun gegevens en die van hun handpalmen worden namelijk geregistreerd. Natuurlijk moeten zij en hun ouders daar eerst toestemming voor geven. De komende weken zullen alle handpalmen worden gescand.

Oktober

De Belgische scholieren zijn de allereerste die de nieuwe 'handpalmscan' krijgen. Nadat alle gegevens geregisteerd zijn gaat de nieuwe betaalmethode vanaf oktober in werking. Dan kan iedere leerling zonder cash geld een broodje afrekenen. Handig hoor!

Wat vinden jullie?

Melanie (16): 'Ik vind het een beetje overbodig. Ik zou het zelf ook niet zo snel gebruiken. Het is niet heel moeilijk om gewoon een muntje uit je portemonnee te pakken. En om in een drukke rij precies de hand te scannen die moet betalen is best moeilijk. Als er iemand toevallig naar iemand zwaait, kan het zomaar zijn dat die een broodje betaalt dat niet van hem of haar is.'

Wat denk jij? Onder dit artikel kun je reageren!

Anderen lazen ook: Lesje beleefdheid in de schoolkantine. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren