Pixabay - politie

Bende uit Brussel dwingt 'gekocht' meisje (16) tot seks

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Heftig nieuws uit de hoofdstad van België. De politie heeft daar een 16-jarig meisje gered uit de handen van een bende. Ze werd opgesloten en gedwongen tot seks met meerdere mannen.

Na problemen op school besloot het meisje uit Frankrijk eind november om weg te lopen. Samen met haar vriendje reed ze naar België, zo weet de Belgische krant Het Nieuwsblad. Daar werd ze door hem 'verkocht' aan een Brusselse bende. Hij zou tweeduizend euro hebben ontvangen.

Gedwongen

Het slachtoffer werd vastgehouden in een woning in Ukkel, een plaats vlak onder Brussel. Daar werd ze wekenlang gedwongen tot seks met mannen. Een kennis van het meisje kwam haar tegen op een prostitutiewebsite en sloeg alarm. De politie viel begin januari de woning binnen. Na onderzoek bleek de Française niet het enige slachtoffer. Er werden namelijk ook meisjes gevonden in Sint-Gillis, de woonplaats van een aantal bendeleden.

Aangehouden

Zeven mannen van begin twintig zijn aangehouden. Ze worden verdacht van mensenhandel en prostitutie van minderjarigen. Een aantal van de verdachten zou deel uitmaken van de bende die verdacht wordt van honderden strafbare feiten, zoals brandstichting en verkrachting.

Anderen lazen ook: 'Jongensprostitutie is een driedubbel taboe'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden