benefietconcert Manchester

Benefietconcert Ariana Grande zorgt voor kippenvel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Tienduizenden mensen waren zondagavond aanwezig op het benefietconcert One Love Manchester van Ariana Grande. In het Old Trafford-cricketstadion in Manchester startte het concert rond 20.30u (Nederlandse tijd) met een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester op 22 mei.

Steun

Voor het concert sprak burgemeester van Manchester, Andy Burnham, zijn steun uit: ‘We hebben zoveel reacties gekregen de afgelopen dagen, dus Manchester, laten we vanavond ook berichten sturen naar Londen waar ze op dit moment hetzelfde meemaken. We weten hoe jullie je voelen. We steunen jullie en zullen hier samen doorheen komen.’ Zo meldt het NOS.

aanslag Manchester

Burgemeester Andy Burnham

Artiesten

Marcus Mumford, van de band Mumford and Sons, was de eerste artiest op het podium. Tijdens de show traden nog vele anderen op, zoals Justin Bieber, Black Eyed Peas, Miley Cyrus, Pharrell Williams, Katy Perry, Take That en Robbie Williams. Verder zong Liam Gallagher (Oasis) een duet met Chris Martin (Coldplay) en hadden Stevie Wonder, oud-voetballer David Beckham en U2 een videoboodschap ingesproken die werd uitgezonden op deze avond.

aanslag Manchester

Miley Cyrus en Ariana Grande

Aan het eind van de avond zong Grande samen met alle artiesten van One Love Manchester het nummer One Last Time. Ze sloot met dit nummer ook het concert in Manchester af. Kort daarna werd de aanslag gepleegd. Het allerlaatste liedje van het concert, Somewhere Over The Rainbow, zong ze alleen.

Noodfonds

Het concert werd live uitgezonden in 38 landen. Ook op social media was het concert het gesprek van de dag onder de hasthag #onelovemanchester. Na afloop werd bekend gemaakt dat tijdens het concert bijna 2,7 miljoen euro is overgemaakt aan het noodfonds We Love Manchester.

aanslag Manchester

Bezoekers van het benefietconcert betuigen hun steun

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op 7Days!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren