Mount Everest

Bergbeklimmers overleden op Mount Everest

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

De Mount Everest is de hoogste berg ter wereld. Die beklimmen is niet zonder gevaar, dat blijkt wel. Net onder de top werden vier dode bergbeklimmers gevonden.

Afgelopen weekend kwamen er ook al vier klimmers om het leven. Bij het bergen van die lichamen, zijn dinsdagavond vier andere dode klimmers ontdekt, zo meldt het ANP. 

Populair

De hoogste berg ter wereld is erg populair bij bergbeklimmers. Elk jaar proberen honderden mensen de top te halen. Dat is best gevaarlijk want hoog op de berg is weinig zuurstof. Ook waait het hard en is het er ijskoud. De Mount Everest mag alleen in maart, april of mei worden beklommen. Gemiddeld overleven zes klimmers de tocht niet. Dit jaar zijn dat er dus al meer.

Afgebroken

Er is meer nieuws over de beroemde berg. Volgens bergbeklimmers is er een stuk verdwenen. Het gaat om een opvallende rots van twaalf meter, vlak onder het topje van de berg. Het stuk wordt ‘Hillary Step’ genoemd, vernoemd naar Sir Edmund Hillary. Hij bereikte in 1953 als eerste de top van de 8848 meter hoge berg. Mogelijk is de rots verdwenen bij een aardbeving in Nepal.

Mount Everest

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren