Lieke Martens op FIFA-gala uitgeroepen tot beste speelster ter wereld

'Beste voetbalster' Lieke Martens in 7 feiten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Ze speelde al een belangrijke rol bij het winnen van het EK Voetbal deze zomer. Ze werd al uitgeroepen tot beste voetbalster van Europa. En nu mag Lieke Martens (24) zich ook de beste voetbalster van de wereld noemen! Dat maakte voetbalbond FIFA maandagavond bekend.

De 24-jarige speelster van FC Barcelona kon de prijs in Londen niet komen ophalen. Zij was namelijk druk aan het trainen voor een wedstrijd tegen Noorwegen.

OranjeLeeuwinnen 1508828560

Op het FIFA-feestje in Londen werd bekend dat nóg een Nederlander in de prijzen viel. Sarina Wiegman mag zich namelijk de beste bondscoach van een vrouwenelftal noemen! De Portugese topvoetballer Cristiano Ronaldo is uitgeroepen tot beste mannelijke voetballer van de wereld.

Lieke Martens op FIFA-gala uitgeroepen tot beste speelster ter wereld

Lieke Martens in 7 feiten

 Lieke Martens groeide op in Nieuw Bergen, een dorpje in Limburg. Deze zomer was het daar één groot feest vanwege hun beroemde dorpsgenoot.

Lieke Martens mocht op 16-jarige leeftijd bij sc Heerenveen spelen in de Eredivisie. Doordeweeks woonde ze in een eigen appartement in Heerenveen, in de weekenden ging ze terug naar haar ouders in Nieuw Bergen.

Lieke Martens woonde en werkte de afgelopen vier jaar in Zweden. De laatste twee jaar voetbalde ze daar voor FC Rosengård. 

Lieke Martens tekende deze zomer een contract bij FC Barcelona. Daar zou ze naar verluidt 200.000 euro per jaar verdienen. In het vrouwenvoetbal is dat veel, al verdient Lionel Messi dat bedrag in drie dagen.

Lieke Martens speelde al tachtig interlands voor Oranje, waarbij ze in totaal 33 goals maakte.

Lieke Martens is al jaren gelukkig met haar vriend Kevin. Nu Lieke in Barcelona werkt, is hij met haar meegereisd!

Lieke Martens is al ongeveer haar hele leven bevriend met Kika van Es, die ook uitkomt voor het Nederlands elftal. Als ze ergens moeten logeren zijn ze ook altijd kamergenoten!

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens De 28 grootste clichés over meisjesvoetbal of Amerikaanse sterren promoten vrouwenvoetbal.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren