broers

Beste vrienden blijken broers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Al zestig jaar zijn Alan Robinson en Walter Macfarlane beste vrienden. Ze delen dezelfde interesses en lijken erg op elkaar. Na een DNA-test konden ze hun oren niet geloven: ze bleken broers.

De twee vrienden uit de Amerikaanse staat Hawaii hadden een soortgelijke familiegeschiedenis. Macfarlane groeide op bij zijn moeder en wist niet wie zijn vader was. Zijn vriend Robinson was geadopteerd en kende zijn biologische ouders niet. Hierdoor klikte het meteen toen de twee elkaar leerde kennen op de middelbare school. 

Dna-test

Jarenlang zocht MacFarlane via social media en internet zonder resultaat naar zijn biologische familie. Maar daar kwam verandering in toen hij een DNA-test kreeg voor zijn verjaardag. Na de test ging hij op internet op zoek naar matches, mensen bij wie het DNA grotendeels overeenkwam. Hij stuitte op iemand met de naam robi737. En het toeval bestaat dat zijn vriend Robinson altijd Robi werd genoemd en als piloot een 737 vliegtuig vloog. Zijn beste vriend bleek zijn biologische broer te zijn! 

Puzzelstukjes

De vrienden waren erg verrast. Maar er vielen er verschillende puzzelstukjes op zijn plek: ze hielden van dezelfde dingen en hadden beiden harige armen. Tijdens de kerst hebben de vrienden het grote nieuws met hun familie gedeeld. ‘Ik heb nog nooit zo’n goed kerstcadeau gekregen’, vertelt Robinson aan een Amerikaanse nieuwssite.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: De grootste nadelen van de oudste in het gezin zijn.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren