shoe

Betalen voor het ov met je schoen, het kan in Berlijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Nooit meer je ov-chipkaart vergeten of kwijtraken. Inwoners van Berlijn hebben hun vervoersbewijs voortaan altijd bij de... voet. Daar kun je namelijk betalen met je schoenen.

De sneaker werd gemaakt ter ere van de negentigste verjaardag van het vervoersbedrijf BVG in samenwerking met Adidas. In de tong van de schoen zit een jaarkaart voor de metro, tram en bus vastgestikt. Op de schoen zie je de confettiprint van de bekleding van de Berlijnse metrostoeltjes terug.

Prijskaartje

Om de handige schoenen te bemachtigen moest je dinsdag wel even in de rij staan. De vijfhonderd paar sneakers werden in slechts twee winkels verkocht en daar stonden lange rijen. Niet zo gek, want de schoenen zijn veel goedkoper dan een jaarabonnement voor het ov. Daarvoor betaal je normaal 760 euro, de sneakers kostten slechts 180 euro. Er zit wel een addertje onder het gras: het kaartje is alleen geldig als je de schoenen aan je voeten hebt. 

Zie hier de lange rijen voor de schoenenwinkels:

Enthusiasts brave cold to obtain Berlin Transport Company sneakers

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 16-jarige verdient fortuin met verkoop van sneakers. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren