Protest wapenwet

Beveiliger doodt schutter en redt scholieren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

Dankzij de heldhaftige actie van een beveiliger liep een schietpartij op een school in de Amerikaanse staat Illinois niet uit de hand. De beveiliger schoot de dader neer voordat hij anderen kon raken.

Een 19-jarige jongen liep de school in en begon om zich heen te schieten. Doordat de beveiliger snel op de schutter afrende en hem neerschoot voorkwam hij dat leerlingen geraakt werden. De beveiliger was speciaal aangesteld om de school te beveiligen in dit soort situaties. Scholieren en docenten verstopten zich tijdens de schietpartij in klaslokalen. Behalve de schutter raakte niemand gewond.

Oud-scholier

De dader ligt in het ziekenhuis. Het zou gaan om een jongen die op de school had gezeten en eraf was gestuurd. Waarom hij de schietpartij begon is nog niet duidelijk.

Protest

Het is niet de eerste keer dat een schutter een Amerikaanse middelbare school binnenrent en om zich heen schiet. Op een middelbare school in Florida werden in februari 17 mensen gedood. De dader was toen ook een jongen die van school was gestuurd. Veel scholieren voelen zich onveilig door alle schietpartijen. Duizenden Amerikaanse jongeren gingen de straat op om te protesteren (zie foto hierboven). Ze vinden dat Amerikanen veel te makkelijk aan een wapen kunnen komen en willen dat de regering de wapenwet strenger maakt. 

Anderen lazen ook: Amerikanen zagen hun wapen in stukken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren