Koe Penka  Foto AFP
Effe kijken

Bijzondere nieuwsfoto's: koe aan de wandel en verkiezingskoorts

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Weekend! Tijd voor een plaatje met een praatje. Er komen heel wat nieuwsfoto’s voorbij op de redactie. Elke week pikken we er een paar voor je uit die ons zijn opgevallen.

Koe Penka mag blijven

In een paar weken tijd werd ze beroemd: de Bulgaarse koe Penka. Ze ontsnapte uit haar kudde en stapte de grens over met Servië, zo de Europese Unie uit. Toen begon het gedonder. Want volgens Europese regels moet een dier dat buiten de EU is geweest gedood worden omdat het besmettelijke ziektes kan hebben opgelopen. Maar acties op social media hebben Penka gered. De koe mag blijven leven.

Istanbul verkiezingscampagne  Foto AFP

Verkiezingkoorts

De presidentsverkiezingen van Turkije zitten eraan te komen. Op 24 juni is het zover. De enige serieuze politieke tegenstander van president Erdogan, die stevig in het zadel zit, is Muharrem Ince van de Republikeinse volkspartij CHP. De menigte op de foto wacht in Istanbul op Ince die druk is met campagnevoeren.

Manilla hoog water  Foto AFP

Golfslagbad

Door hevige regens is deze rivier in de Filipijnse hoofdstad Manilla woest aan het kolken geslagen. Een jongen grijpt zijn kans om te spelen in de natuurlijke wildwaterbaan.

Anderen lazen ook: De meest bijzondere foto's van deze week.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden