New York skyline

Bijzondere timelapse van New York City

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een groot raam met uitzicht op stad. Dat was de belangrijkste eis die fotograaf Joseph DiGiovanna had toen hij woonruimte zocht in New York. Toen hij dat appartement met uitzicht eenmaal had, begon hij aan zijn levensproject: 30 jaar lang de skyline van Manhattan fotograferen.

Aan CNN vertelt DiGiovanna hoe hij de perfecte manier vond om met een camera en computer elke 30 seconden een foto van de wolkenkrabbers in de verte te maken. Het resultaat moet een timelapse van New York over dertig jaar worden.

De fotograaf is nu vier jaar bezig. In die tijd maakte DiGiovanna al ruim vier miljoen foto's. Dat zijn er 2.880 per dag. Zijn project noemt hij dan ook 'een levende kalender'. Op Instagram en de website van de fotograaf zie je hoe zijn timelapses eruitzien. 

Back-up van de timelapse van New York

De backups van die gigantische hoeveelheid data bewaart de fotograaf niet thuis. 'Ze zijn in het huis van mijn moeder, in een andere staat', zegt hij. 'Bij brand of waterschade in mijn huis, ben ik veilig.'

Museum

Over verhuizen maakt de fotograaf zich geen zorgen: 'Mocht het gebeuren, dan spreek ik met de nieuwe huurder af dat de camera blijft staan. Het hele systeem is erg klein.'

Wat er gebeurt na de geplande einddatum van het project, in juli 2045? 'Dan zou het naar een museum kunnen', vertelt DiGiovanna. Hij droomt ervan om ook in andere wereldsteden camera's neer te zetten.

Anderen lazen ook andere artikelen over fotografie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren