Bill Gates zakt op de lijst van allerrijksten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Miljardair Bill Gates is naar de derde plaats gezakt op de beroemde miljardairslijst van Bloomberg en Forbes. Hij moet de Franse zakenman Bernard Arnault laten voorgaan. Jeff Bezos blijft de rijkste mens ter wereld.

Bill Gates stond jarenlang eenzaam aan top van de lijst. Maar die tijd is nu echt voorbij. Twee jaar geleden werd hij al ingehaald door Jeff Bezos, oprichter van Amazon. En nu is hij ook nog voorbijgestoven door de Fransman Bernard Arnault, oprichter van het luxebedrijf LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessey).

Goede doelen

Toch is het bepaald niet zo dat Bill Gates zijn dagen in armoede slijt. De medeoprichter van Microsoft heeft nog steeds 103,7 miljard dollar op de bank staan. Hij geeft heel veel geld uit aan goede doelen, onder andere via de Bill & Melinda Gates Foundation. Dat door hemzelf opgerichte goede doel, heeft als doel om levens te redden en de wereldgezondheid verbeteren. Forbes schat dat Gates al ongeveer 35,8 miljard aan het fonds heeft gedoneerd.

Amazon

Bezos staat nu aan top met een vermogen van 164,8 miljard dollar, ondanks zijn recente scheiding. Bezos is eigenaar van onlinewinkel Amazon, maar ook van de krant The Washington Post en Blue Origin, een ruimtevaartbedrijf dat de eerste raket voor commercieel gebruik aan het ontwikkelen is.

Jeff Bezos

Anderen lazen ook: Eerlijke zwerver wordt rijk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren