moordaanslag sinterklaas dokkum

Bizarre oproep tot moord op Sinterklaas

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een moordaanslag op Sinterklaas. Het klinkt bizar, maar dat is wat Michael van Z. vermoedelijk voor ogen had. De man zou via Facebook hebben opgeroepen om de Sint te doden.

Michael van Z. is de voorman van de De Grauwe Eeuw. Dat is een extreemlinkse actiegroep, die strijdt tegen (in hun ogen) racistische en koloniale symbolen, zoals zwarte piet.

Van Z. wordt nu door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van oproepen tot een moordaanslag. Hij had het gemunt op Stefan de Walle, de acteur die Sinterklaas speelt tijdens de landelijke intocht. 

'Prijs op het hoofd van de Sint'

Volgens De Telegraaf riep Van Z. vorig jaar in een Facebookbericht op Sinterklaas te doden tijdens de nationale intocht, die plaatsvond in het Friese Dokkum. 'Er zit niks anders op dan een prijs op het hoofd van Sinterklaas zetten. Het wordt een dubbele prijs als alle kinderen er getuige van zijn', schreef hij. Ondanks dat het bericht snel werd verwijderd komt heeft het OM nu toch een strafrechtelijk onderzoek ingesteld.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Het is tijd voor een zwarte Sinterklaas.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren