koe

Blijft koe Hermien uit handen van de slager?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Hermien ontsnapte zes weken geleden toen ze naar de slager zou worden gebracht. Een plek waar de koe nu misschien helemaal niet meer naartoe hoeft.

Waar vijftien andere soortgenoten van Hermien de veewagen in liepen, sloeg de koe samen met een zusje op de vlucht. Zij kon niet lang van haar vrijheid genieten en werd even later alsnog naar de slager gebracht. Hermien wist wél uit handen van dierenartsen, jagers en politieagenten te blijven. 

Al zes weken verstopt de koe zich in het bos bij Deventer. Meerdere keren werd er geprobeerd om het dier te vangen of zelfs dood te schieten, maar telkens zonder resultaat.

Niet naar de slager

Op internet is Hermien razend populair. Veel mensen willen niet dat ze - net als haar zusje - alsnog in de handen van de slager terechtkomt. Met een crowdfundingsactie wordt er nu geld opgehaald om ervoor te zorgen dat de koe naar een speciaal verblijf kan. Maar... dan moet het dier wél nog even worden gevangen!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Free Willy, maar dan in het echt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren