Egelopvang Papendrecht

Blote egel Five uitgeroepen tot Dier van het Jaar 2019

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Five is door ons krantenbroertje Kidsweek uitgeroepen tot Dier van het Jaar 2019. Deze 'blote' egel versloeg in een spannende strijd de andere genomineerde dieren.

Tijdens een speciaal Dier van het Jaar Feest in Omniversum in Den Haag maakte reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge woensdagmiddag de winnaar bekend. Five kreeg de afgelopen weken de meeste stemmen (in totaal werd er bijna 3.200 keer gestemd) en mag zich een jaar lang Dier van het Jaar noemen. Naast een beker, schenkt Kidsweek een cheque van duizend euro aan Egelopvang Papendracht.

Nieuwe stekels

De egel belandde dit voorjaar door een huidziekte bij Egelopvang Papendrecht, met nog maar vijf stekels op haar lijf. Vandaar de naam Five. Dat ze nog leefde was al een wonder, want zonder beschermend pantser zijn egels heel kwetsbaar. Door medicijnen krabbelde het dier weer op, maar de laatste tijd vallen haar nieuwe stekels weer uit.

Ook applaus voor...

De Familie Wolf! Deze mysterieuze wolvenfamilie op de Veluwe eindigde op de tweede plek. De rest van de stemmen werd verdeeld onder de avontuurlijke kat Mia die verzeild raakte op een vissersboot en de verstoten zwaan Otje die werd gered door mensen en nu weer leert een wilde zwaan te zijn.

Dier van het Jaar

Het is de negende keer dat Kidsweek de verkiezing - vlak voor Dierendag - organiseert. Vorig jaar ging opruimhond Joy met de prijs naar huis en in 2018 kreeg politiepup Bumper de meeste stemmen.

Kidsweek Dier van het Jaar 2019: Five

Anderen lazen ook: Dit zijn de kanshebbers voor Dier van het Jaar 2019.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren