Blowende tiener mag kiezen: celstraf of push-ups

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

Een scholier in de Amerikaanse staat Texas moet goed bang zijn geweest toen een agent hem betrapte op het roken van wiet. Maar in plaats van een forse gevangenisstraf, kreeg de tiener een bijzondere terechtwijzing: hij moest tweehonderd push-ups doen.

De tiener werd betrapt buiten een bioscoop in de Texaanse stad Arlington. Blowen kan je in de Amerikaanse staat op een forste straf komen te staan. Afhankelijk van de hoeveelheid wiet (en wat je eerder hebt gedaan) kun je 180 dagen tot levenslang in de gevangenis terechtkomen.

Respectvol

Maar de agent Eric Ball besloot anders. De tiener, wiens naam niet is bekendgemaakt maar die volgens de politie 17 of 18 jaar is, reageerde respectvol toen de agent hem aansprak. Hij zag zijn fout in. Dus besloot agent Ball dat de jongen mocht kiezen: tweehonderd push-ups doen of de gevangenis is.

De tiener koos voor dat eerste en dat werd gefilmd. Het filmpje (zie onder) is inmiddels al bijna tweeduizend keer gedeeld. ‘Terwijl wij denken dat de politie zo slecht is, geldt dat niet voor alle agenten’, zegt de maakster van het filmpje, Raiza Paradez. ‘Dit doet hem meer pijn dan naar de gevangenis gaan', zegt agent Ball in het filmpje.

Meer push-ups

Ook de moeder vond de keuze van de agent een goede, vertelt de luitenant van de politie uit Arlington aan zender ABC. ‘Ze gaf haar zoon een flinke waarschuwing en zei tegen de agent dat ze hem meer push-ups had moeten laten doen.’

Embedded video media on Facebook

Big UP's to the Arlington Police Officer that made the young black guy that decided to smoke weed on the movie theater parking lot to do push-ups then take him to jail or shoot him just Cuz. We need more cops like this. #Policeeverywhereneedtotakenotes #ArlingtonPoliceDept

Posted by Raiza Paredez on Monday, December 26, 2016

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren