Bosbrand

Boete van 37 miljoen dollar voor 'brandstichter' (15)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

In september vorig jaar gooide een toen 15-jarige jongen vuurwerk in een kloof in een groot Amerikaans natuurgebied. Dat leidde tot een enorme brand en een schade van 37 miljoen dollar.

De brand breidde zich uit over tweehonderd vierkante kilometer. Meer dan duizend brandweerlui waren weken in de weer om de brand te blussen. Vier huizen gingen in vlammen op en honderden mensen, waaronder veel wandelaars, moesten in veiligheid gebracht worden. Ook de snelweg die door het gebied loopt moest tien dagen lang afgesloten worden.

Excuusbrief

De rechter wil nu dat de jongen de schade in het natuurgebied Eagle Creek Canyon terugbetaalt door tien jaar lang alles wat hij verdient af te dragen om de boete te betalen. Ook moet hij een excuusbrief schrijven aan alle mensen die getroffen werden door de brand.

Volgens de wet kan de rechtbank de betalingen na tien jaar stopzetten als de jongen geen andere misdrijven pleegt. Tijdens het proces in februari las de jongen deze brief voor aan de rechtbank. 

Eileen Park 1527002177

Anderen lazen ook: Ook in Nederland extra alert op natuurbranden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren