appen fiets

Boete van 95 euro voor appen op de fiets

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Dat appen op de fiets gevaarlijk is, dat wisten we al. Maar straks gaat het je ook echt geld kosten. Vanaf 1 juli kost slingerend op je fiets een appje sturen je waarschijnlijk 95 euro. Het is vanaf dan zelfs verboden om met je telefoon in je hand te fietsen. 

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur wil met de nieuwe maatregel het aantal verkeersslachtoffers terugdringen. Vrijdag bespreekt de ministerraad het plan voor de nieuwe verkeersboete.

Afleiding

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft (49 procent) van de Nederlanders hun mobieltje gebruikt tijdens het fietsen. In de leeftijd van 18 tot 24 jaar is zelfs driekwart op de fiets met hun telefoon bezig. Volgens verkeersexperts zijn activiteiten die zorgen dat je je ogen niet op de weg houdt het gevaarlijkst. Appen staat daarbij bovenaan, toch kunnen ook handsfree bellen en muziek luisteren via oortjes je in het verkeer afleiden.

Ongelukken

Het precieze aantal verkeersslachtoffers door afleiding is niet bekend. Toch wordt er gedacht dat het aantal fietsongevallen door het gebruik van mobieltjes de laatste jaren is gestegen, zo schrijft het AD.

Anderen lazen ook: Appen op de fiets straks verboden?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren