President ontmoet vrijgelaten meisjes Boko Haram

Boko Haram laat 82 meisjes vrij

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Redactie
7Days

In Nigeria zijn 82 meisjes vrijgelaten die jarenlang gevangen hebben gezeten. Ze werden al die tijd vastgehouden door Boko Haram, een terreurgroep die in het Noord-Afrikaanse land een islamitische staat wil vestigen.

De 82 meisjes die zijn vrijgelaten door Boko Haram, werden dit weekend ontvangen door de Nigeriaanse president Buhari. Hij zei tegen hen dat hij alles zal doen om hen terug in de maatschappij te begeleiden. ‘Ik kan niet in een paar woorden samenvatten hoe blij ik ben om onze meisjes in vrijheid te verwelkomen’, zei Buhari.

Kostschool

De meisjes, die tussen de 16 en 18 jaar oud zijn, werden in 2014 samen met 194 andere meisjes ontvoerd vanuit een kostschool in Chibok, een stadje in het noordoosten van Nigeria. 

Boko Haram voor beginners

Mocht je even niet meer zo goed weten hoe het ook alweer allemaal zat? Collega Bouwien schreef eerder het artikel Boko Haram voor beginners waarin ze vijf vragen beantwoordt over deze nietsontziende, islamitische terreurgroep. 

Daarnaast verschijnt er een uitgebreid artikel over Boko Haram in de 7Days-krant van deze week. Zorg dat je hem niet mist!

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren