Britse premier May mag blijven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Voor de Britse premier May was het woensdagavond erop of eronder. Haar eigen conservatieve partij besloot in een spannende stemming dat ze partijleider, en dus premier, mag blijven. 

Veel politici in het Verenigd Koninkrijk zijn niet tevreden over haar plannen voor de Brexit: de beslissing van de Britten om uit de  Europese Unie te stappen. Door dit vertrek moesten er nieuwe afspraken gemaakt worden met de andere EU-landen over samenwerken.

Maar er werd vooral ruzie gemaakt. In vergaderingen tussen Europese landen, maar ook in May haar eigen land. En zelfs binnen haar eigen partij.

Ontbijtdate

Om te proberen de plannen voor een Brexit toch nog iets gunstiger voor de Britten te maken, ging May dinsdag nóg een keer praten met een aantal Europese leiders. Ze had maandag een ontbijtdate met premier Rutte en vloog daarna naar Berlijn om daar te lunchen met haar Duitse collega Merkel.

Toespraak

Maar toen May weer thuiskwam in Londen, kreeg ze slecht nieuws. Sommige collega’s uit haar eigen conservatieve partij bleken zelfs zó ontevreden, dat ze een stemming wilden of May nog wel de partijleider (en dus de premiervan het land) mag blijven. Die stemming was woensdagavond. 

Tweehonderd partijgenoten stemden vóór May, 117 tegen. En dus mag ze blijven.

Anderen lazen ook: Brexit voor beginners.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren