Bruno Mars wint meeste Grammy's
Grammy Awards 2018

Bruno Mars en Kendrick Lamar grote winnaars

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De Grammy Awards horen bij de belangrijkste muziekprijzen ter wereld. Zondagavond werden de Grammy's in de VS uitgedeeld. Zanger Bruno Mars en rapper Kendrick Lamar waren de grote winnaars.

Maar liefst zes awards kreeg Bruno Mars. VoorThat’s What I Like, kreeg hij de award voor het 'Beste Liedje van het Jaar' en zijn album 24K Magic werd het 'Beste Album van het jaar'. Rapper Lamar won vooral prijzen in categorie rap/hiphop.

Verliezer

Jay-Z viste achter het net. Hij kreeg wel acht nominaties, maar die werden niet omgezet in een Grammy. Ed Sheeran en Alessia Cara werden wel beloond met prijzen. Sheeran won er twee: 'Beste Popalbum' en 'Beste Soloartiest'. Zangers Cara (21) won een Grammy als 'Beste Nieuwe Artiest'.

Plagen

Wie geen prijs kreeg, maar wel een paar plaagstootjes, was president Donald Trump. Presentator James Cordon liet verschillende artiesten een fake auditie doen. Hij vroeg ze voor te lezen uit Vuur en Woede, een kritisch boek over het presidentschap van Trump. Ook Hillary Clinton, die de presidentsverkiezingen in 2016 verloor van Trump, las een stukje. Hoe dat eruit ziet kun je zien in de video hieronder.

Hillary Clinton, Cardi B & More Audition for "Fire & Fury" - 2018 GRAMMYs

Niet leuk

Niet iedereen vond de video grappig. De zoon van Trump, Donald Trump Jr, nam het op voor zijn vader. Hij twitterde: ‘Hoe meer Hillary op televisie verschijnt, hoe meer het Amerikaanse volk zich realiseert hoe geweldig het is dat @realDonaldTrump president is.’

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: De opvallendste Grammy-momenten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden