Eberhard van der Laan

Burgemeester Eberhard van der Laan (62) is overleden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Eberhard van der Laan (62) is donderdagavond overleden. De burgemeester van Amsterdam was ongeneeslijk ziek, hij leed aan longkanker.

Van der Laan werkte door tot kort voor zijn overlijden. De burgemeester van Amsterdam legde halverwege september zijn zaken neer. In een afscheidsbrief bedankte hij de inwoners van de hoofdstad.

Vaarwel

'Het was een groot voorrecht burgemeester te zijn van de mooiste en liefste stad van de wereld. Ik dank u voor het in mij gestelde vertrouwen, voor uw betrokkenheid en voor alle steun en tegenspraak die ik de afgelopen zeven jaren van u heb gekregen. Zorg goed voor elkaar en voor onze stad. Vaarwel', zo schreef hij. Een pagen dagen nadat hij aangekondigd had te stoppen, kwamen duizenden Amsterdammers naar het huis van de burgemeester voor een minutenlang applaus. 

Geliefd

Van der Laan was lid van de Partij van de Arbeid (PvdA). Hij werkte als Minister van Wonen, Wijken en Integratie (in 2008) en daarna als Tweede Kamerlid. In 2010 werd hij burgemeester van Amsterdam. In korte tijd veroverde hij de harten van de Amsterdamse bevolking en van de rest van Nederland. In 2013 kreeg hij de Machiavelliprijs, voor zijn goede communicatie tussen overheid, politiek en burgers.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens De vijf grootste vooroordelen over wonen in Amsterdam of Burgemeester Van der Laan krijgt veel steun.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren