Busongeluk met scholieren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Een bus met 45 scholieren uit Geldrop is woensdagnacht in Frankrijk op een vrachtwagen gebotst, toen ze op weg waren naar Londen. Enkele leerlingen én de chauffeur raakten zwaargewond. Wat weten we tot nu toe? 

Van de scholieren raakten er volgens Franse media zeker zestien lichtgewond. Later liet de rector van het Strabrecht College in Geldrop weten dat ook enkele leerlingen zwaargewond raakten. De buschauffeur is zwaargewond met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de Volkskrant zijn ook twee volwassen begeleiders naar het ziekenhuis gebracht. Dat liet het ministerie van Buitenlandse Zaken weten.

In slaap

De leerlingen zouden een dagje naar Londen gaan. Het ongeluk gebeurde tussen Duinkerk en Calais. Wat er precies gebeurd is, moet nog worden onderzocht, maar het lijkt er op dat de chauffeur in slaap is gevallen achter het stuur. De leerlingen zijn opgevangen in een school in de buurt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op 7Days!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren