neonazi hoody

C&A in Duitsland haalt 'neonazi-hoodie' uit de winkel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Na boze reacties op social media heeft kledingbedrijf C&A in Duitsland een hoodie voor kinderen uit de handel genomen. Het kledingstuk zou te veel lijken op de kleren die neonazi's dragen. 

Het woord 'division' wordt vaak gebruikt in extreemrechtse en neonazistische kringen. Het betekent afdeling, scheiding of scheuring. Zo is er een extreemrechtse rockband die 'Divison Germania' heet. Ook bendes van neonazi's noemen zich 'Division Franken'. Op hun kleding staat het woord 'Divison' in dezelfde gotische letters als op de trui met capuchon van het kledingbedrijf.

Excuus

De Duitse krant Der Westen berichtte dat C&A de hoodie meteen na de eerste klachten uit de winkel haalde.

De kledingfirma bood verontschuldigingen aan en stelde dat de fout onopzettelijk is gemaakt. We hebben geen enkele band met extremisten en keuren racisme af, aldus het bedrijf. 

Hallo @ca_europe, Kunnen jullie ons misschien uitleggen waarom jullie je voor kinderkleding laten inspireren door een neonazi-label ("Division Germania"). Is dat toeval of opzet?

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Pegida, wat is dat?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren