Na brand nu modderstroom

Californië kampt na branden nu met modderstromen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Deirdre Enthoven
Deirdre
Enthoven

Na maandenlang kampen met grote bosbranden, wordt Californië nu bedreigd door gevaarlijke modderstromen. 13 mensen kwamen al om het leven.

Eindelijk regent het in zuiden van Californië. Daar keken de inwoners al lange tijd naar uit. Grote natuurgebieden, in de buurt van onder meer Los Angeles, werden al sinds oktober vorig jaar geteisterd door heftige bosbranden. De vuren konden maar niet worden geblust en breidden zich steeds meer uit naar de steden. Veel bossen gingen daardoor verloren en duizenden mensen moesten hun huis verlaten.

Modderstromen

Sinds kort regent het dus. Maar daardoor dreigt er een andere ramp. In korte tijd heeft het zoveel geregend, dat rivieren overstromen. En doordat de begroeiing in het gebied grotendeels is weggebrand, spoelt het vele regenwater die aarde gemakkelijk weg. Dat leidt nu op sommige plaatsen tot enorme modderstromen.

Bedolven

Sommige wegen zijn afgesloten. Huizen zijn onbereikbaar. En wederom zijn duizenden mensen geëvacueerd. Het kustplaatsje Montecito, vlakbij Los Angeles, is bedolven onder zo’n modderstroom. Daarbij zijn 13 mensen om het leven gekomen, meldde de Los Angeles Times. Een 14-jarig meisje dat tot haar middel vastzat in de modder, kon maar net gered worden. 

Ondanks de regen zijn er ook nog steeds vuurhaarden. De brandweer verwacht dat het blussen nog doorgaat tot zeker 21 januari. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Peru vecht tegen razende rivieren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren