Man

Campagne voor slachtoffers seksueel geweld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Seks hebben terwijl je dat niet wilt. Veel mensen die dit hebben meegemaakt durven er niet over te praten. Daarom is het ministerie van Justitie en Veiligheid de campagne ‘Wat kan mij helpen’ gestart.

Mensen die slachtoffer zijn van gedwongen seks vertellen dit vaak aan niemand. Soms door schaamte of omdat ze bang zijn om niet geloofd te worden. En dat terwijl ze niet alleen zijn: 22 procent van de vrouwen en 6 procent van de mannen heeft het weleens meegemaakt. 

De nieuwe campagne 'Wat kan mij helpen' moet ervoor zorgen dat dit onderwerp sneller bespreekbaar wordt en dat slachtoffers eerder hulp zoeken, bijvoorbeeld bij een arts of psycholoog.

Verwerken

Mensen worden ook aangespoord om over nare seksuele ervaringen uit het verleden te praten. Dat kan namelijk helpen bij het verwerken daarvan. Op de campagnesite vertellen verschillende slachtoffers hun verhaal. Ook vertellen ze hoe professionele hulp hen hielp om de heftige gebeurtenis te verwerken. 

Wat vind jij van deze campagne? 

7Days-lezeres Julia (17): 'Ik vind het heel belangrijk dat er aandacht voor is. En ik denk ook dat je met zo'n campagne in ieder geval meer bewust wording kan creëren. Ik denk dat het heel belangrijk is dat het taboe wordt doorbroken en daar kan zo'n campagne wel bij helpen.'

Anderen lazen ook: Hulp slachtoffers seksueel geweld schiet tekort.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren