EPA

Canadese tennisster (18) wint titel Indian Wells

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

In een halfjaar van plek 253 op de wereldranglijst naar plek 24: het lukte de 18-jarige Bianca Andreescu. De tennisster won dit weekend de eerste wildcard van het Indian Wells toernooi.

De Canadese Andreescu versloeg in de finale de Duitse tennisster Angelique Kerber met 6-4, 3-6 en 6-4. Ondanks het feit dat Kerber fitter was, kreeg Andreescu het dankzij wilskracht voor elkaar om te winnen. De tiener won daarnaast ook van Elena Svitolina en Garbine Muguraza. ‘Dat dit moment werkelijkheid is geworden is echt te gek’, zei Andreescu na de winst. 

Ranking

Omdat haar ranking vóór het toernooi nog plaats 60 was, kon Andreescu niet rechtstreeks worden toegelaten. Dankzij een wildcard mocht ze alsnog deelnemen aan het belangrijke toernooi. Veel mensen denken dat Andreescu een grote ster wordt in de tenniswereld.

Wereldranglijst

Ondanks haar verlies steeg Kerber naar positie vier op de wereldranglijst. De Nederlandse tennisster Kiki Bertens moest hierdoor één plek inleveren en zakte naar de achtste plek.

Anderen lazen ook: 7x typisch Nadal

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren