rapper boef

Celstraf en rijverbod voor rapper Boef?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een rijverbod van 2,5 jaar, een voorwaardelijke celstraf én een fikse geldboete. Dat is wat de officier van justitie vandaag heeft geëist tegen rapper Boef, wegens 'levensgevaarlijk rijgedrag'. 

Bijna 300 kilometer per uur. Zo hard zoefde rapper Boef in 2016 op de snelweg richting Tilburg. Hij plaatste er een filmpje van op internet, dat massaal werd bekeken. Vandaag stond hij daarvoor in de rechtszaal en sprak de officier van justitie zijn eis uit: een voorwaardelijke celstraf en een rijverbod van 2,5 jaar. Bovendien wil de officier van justitie dat de rapper in totaal 7000 euro stort in een fonds voor verkeersslachtoffers.

Circuit

In september 2016 werd de Audi RS6 van Boef in beslag genomen en onderzocht. Daaruit bleek dat de 25-jarige artiest waarschijnlijk nog meer razendsnelle stuurmanskunsten had vertoond in Tilburg. Zo zou hij ook nog eens 165 kilometer per uur hebben gereden binnen de bebouwde kom van Tilburg. 'Dit soort snelheden horen thuis op een circuit. Het is een wonder dat er geen ongelukken zijn gebeurd', zei de aanklager. Of de rapper daadwerkelijk deze straffen krijgt, is nog niet bekend. De rechter doet op 30 januari uitspraak.

Anderen lazen ook: Rapper Boef geeft duizend euro weg aan scholieren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren