Ronaldo Messi

Champions League: Messi vs Ronaldo in cijfers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Het is bekend! Om de halve finale van de Champions League te bereiken moet Ajax de club Juventus, die van Ronaldo dus, uit het toernooi werken. Hij is samen met Messi dé sterspeler van het toernooi. Hoog tijd om de prestaties van de twee topvoetballers op een rij te zetten.

En weer zijn ze van onschatbare waarde. Ronaldo knalde 'zijn' Juventus hoogstpersoonlijk naar de CL-kwartfinales. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid scoorde de Portugees maar liefst drie keer. Eindstand: 3-0. Ook Messi was woensdagavond weer beslissend voor 'zijn' Barça. Tegen Olympique Lyonnais scoorde de aanvoerder twee keer én hij gaf twee belangrijke assists. Daar eindigde de wedstsrijd in 5-1.

Hoog tijd voor wat Champions-League-feitjes over deze Portugese mooiboy en Argentijnse baardmans!

Doelpunten: 108 vs 124

Messi tikte voor Barcelona 108 ballen in het net tijdens Champions League-wedstrijden. Dat deed hij in 'maar' 131 duels. Zijn Portugese rivaal scoorde vaker - 124 keer - maar die speelde ook 30 wedstrijden meer dan de Argentijn. Als je dat omrekent naar gemiddelden komt dat neer op 0,82 doelpunt per wedstrijd voor Messi, tegenover 0,78 voor Ronaldo. Dat ligt érg dicht bij elkaar.

Aantal keer kampioen

Als Barcelona de Champions League wint, zou het voor Messi de vijfde keer zijn dat hij de 'cup met de grote oren' bemachtigt. Ronaldo heeft 'm al vijf keer binnengesleept. Vier keer met zijn oude club Real Madrid. En zijn eerste CL-overwinning was met de Engelse club Manchester United. Weer een close call dus.

MESSISTATS 1552653259

Hattricks: 50/50

Ronaldo scoorde tegen Atlético hattrick nummer acht in de Champions League. Daarmee deelt hij de eerste plaats met... jawel, zijn Argentijnse vriend Messi.

Strafschoppen

De award voor meeste benutte strafschoppen in totaal gaat naar Ronaldo. De (meestal) rechtsbenige ijdeltuit heeft er zestien raak geschoten in de Champions League, tegen 'maar' twaalf van Messi.

Dit toernooi: Messi = baas

Messi doet het dit seizoen toch echt het best. De wildharige aanvaller scoorde tot nu toe acht keer in deze Champions League. Ronaldo staat na zijn hattrick op vier treffers. Messi was ook nog eens betrokken bij drie doelpunten met een assist. Ronaldo gaf twee belangrijke voorzetten. 

View this post on Instagram

Uno per tutti e tutti per uno #finoallafine

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Mocht het Ajax lukken om Ronaldo weg te spelen in de kwartfinales, dan komen ze in de halve finale tegenover Tottenham Hotspur of Manchester City te staan.

Anderen lazen ook: Zeven feitjes over Ronaldo die je (vast) nog niet wist.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren