Prison

Charly (17) voorlopig uit Spaanse gevangenis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De Nederlandse scholier Charly die van aanranding van twee meisjes wordt verdacht, wordt vanmiddag voorlopig vrijgelaten, dat schrijft de NOS.

De zeventienjarige Charly zit sinds augustus vorig jaar in een gesloten jeugdgevangenis in Spanje. Hij wordt beschuldigd van het misbruik van twee Britse meisjes van 12 en 14 jaar.

Voorlopige vrijheid

Tegen Charly is door justitie vier jaar cel en een jaar ondertoezichtstelling geëist. De rechter stemde volgens de NOS in met de eis van de advocaten van Charly: tijdens het strafproces afgelopen week vroegen ze om voorlopige invrijheidstelling van de scholier.

Uitspraak

Zijn vrijlating betekent niet dat Charly is vrijgesproken, zei zijn Spaanse advocaat. 'Maar eindelijk wordt er naar ons geluisterd. Het lijkt me dat het de goede kant op gaat, nu de rechter besluit hem uit die jeugdinrichting te laten gaan.'

De Nederlandse advocaat van Charly vertelde dat er geen voorwaarden zijn gesteld aan de vrijlating. Dat betekent dat Charly naar Nederland kan komen. De uitspraak is volgens de advocaat volgende week maandag.

Anderen lazen ook: Charly T. zit voorlopig nog vast in Spanje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren