AI-bril China

Chinese agent vangt boeven met superbril

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Het klinkt als een uitvinding uit een science fiction-film, maar de Chinese politie gebruikt 'm echt: een superbril waarmee je kunt zien of er een verdacht persoon voor je staat.

Via een speciale bril met gezichtsherkenning kunnen agenten mensen die ze op straat zien, koppelen aan informatie in een computer. Zo kunnen ze checken of iemand op een lijst met verdachte personen staat.

Rood signaal

Als de informatie die de bril stuurt een 'match' vormt met een persoon op de lijst, zien de agenten een rood waarschuwingssignaal. 

Geen vrijheid

Helemaal nieuw is de bril niet. De Chinese regering gebruikt al langer allerlei moderne technieken om de bevolking in de gaten te houden. Er staan bijvoorbeeld al miljoenen beveiligingscamera's in het land. De regering wil dat er nog veel meer bij komen. Veel mensen zijn bang dat China steeds meer een 'bewakingsstaat' wordt, waarin je geen vrijheid en privacy meer hebt.

Anderen lazen ook: Uniek: game-limiet voor Chinese jongeren of China opent langste loopbrug ter wereld

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren