Chinese toeristen: de zeven grootste irritaties

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Ze zijn onbeleefd, spugen overal op de grond en maken selfies op de meest onmogelijke plekken. Ja, precies: we hebben het over Chinese toeristen. Man, wat zijn sommigen irritant! Dat vindt de Chinese Academie voor Toerisme zelf ook. De organisatie maakte daarom een top zeven van grootste irritaties.

De Chinese Academie voor Toerisme wil dat 'hun' toeristen zich beter gaan gedragen, zo meldt NOS op 3. Ze deden daarom een onderzoekje onder niet-Chinezen en vroegen: waarom vinden jullie onze toeristen zo irritant? Dat leverde de volgende top zeven op.

De zeven grootste irritaties aan Chinese toeristen
1. Ze laten veel afval achter
2. Ze lopen door rood
3. Ze staren
4. Ze kruipen voor in de rij
5. Ze plassen en poepen in het openbaar
6. Ze lopen op het gras of tussen de bloemen
7. Ze vechten voor een stoel in de bus

Met z'n allen op vakantie
In China wonen bijna 1,4 miljard mensen. Die willen allemaal wel eens op vakantie. Ook naar Nederland. Dit jaar hebben 295.000 Chinese toeristen Nederland (lees: de Keukenhof en Kinderdijk) bezocht. In 2020 worden er maar liefst 800.000 Chinezen verwacht. Daar zijn sommige mensen heel blij mee: hoe meer toeristen, hoe meer geld. Maar dat rochelen en spugen, daar mogen ze wel mee ophouden.

'Wees vriendelijk'
De Chinese Academie voor Toerisme heeft daarom richtlijnen opgesteld, hoe Chinezen zich wél moeten gedragen. Elke toerist krijgt bij het reisbureau al een folder met tips mee en binnenkort start er ook nog een grote mediacampagne. 'Wees vriendelijk en bescheiden, spreek niet te luid, wees geduldig, houd van de natuur en spuug niet op de grond.' Het zijn zomaar enkele van de richtlijnen. Nu maar hopen dat de Chinezen zich daar aan gaan houden.

Op de hoogte blijven van het nieuws? Meld je aan voor onze gratis WhatsAppdienst, download onze app of neem een proefabonnement op 7Days.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren