Chris Vos (18) pakt dubbel op WK parasnowboarden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

Achttien jaar oud is Chris Vos pas, maar sinds deze week is de parasnowboarder trotse eigenaar van alweer zijn derde en vierde wereldtitel. Tijdens het WK in Canada won hij de boardercross én banked slalom.

Twee jaar geleden werd Vos voor het eerst wereldkampioen. Op zestienjarige leeftijd won hij op het WK in Spanje goud op de onderdelen boardercross en banked slalom (en naar aanleiding van die prestaties werd hij genomineerd voor 7Days Jongere van het Jaar 2015). Hij herhaalde de prestatie deze week in Canada. Dit weekend was hij op de boardercross weer de beste.

'Fantastische week'

En dinsdag (lokale tijd) was hij ook de sterkste op de banked slalom. ‘Wat een fantastische week is dit zeg!’, schrijft Vos op zijn eigen website. ‘Op twee onderdelen wereldkampioen worden had ik vooraf niet gerekend, wel gehoopt.’

Bibian Mentel

Chris Vos is niet de enige Nederlander die kan juichen in Canada. Ook Bibian Mentel (44) werd twee keer wereldkampioen. Vorig jaar werd bij haar nog kanker vastgesteld, maar op het WK liet ze zien ondanks alles de sterkste te zijn.

Foto: Facebook / Chris Vos

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren