Christelijk pretpark: homo's zijn zondig

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

In de Amerikaanse staat Kentucky wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een nieuw, groot pretpark: Ark Encounter. Het  thema van dit park is niet Harry Potter, Disney of SpongeBob, maar de Bijbel. Een christelijk pretpark dus, met een reusachtige ark, een Toren van Babel en een kopie van een dorp uit het Midden-Oosten uit de eerste eeuw na Christus. En een uitgesproken mening over homo's.

De bouw van het park is niet zonder slag of stoot gegaan. Bedenker en geldschieter van het pretpark is Ken Ham. Hij is een strengchristelijk leider met nogal omstreden overtuigingen.

Zo is hij ervan overtuigd dat mensen en dinosauriërs in hetzelfde tijdperk leefden en ook samen aanwezig waren op de Ark van Noach. Medewerkers van het nieuwe Ark-Park moeten een geloofsverklaring ondertekenen waarin staat dat homoseksualiteit een zonde is, dat de wereld 6000 jaar oud is en dat alles wat in de Bijbel staat letterlijk de waarheid is.

Anti-discriminatie-organisaties in de Verenigde Staten zijn daar boos over en protesteerden met billboards langs de weg tegen de komst van het park:

Ook was er tijdens de bouw van het park veel gedoe over belastingvoordeeltjes die het park zou krijgen van de staat Kentucky. Na protesten gingen die mazzeltjes niet door en dreigde de pretpark-organisatie zelfs failliet te gaan. Tot vreugde van bijvoorbeeld de mensenrechtenorganisatie Americans United, die de ondergang van het park aankondigde op (alweer) billboards langs de weg:

Met particuliere geldschieters wist Ken Ham toch genoeg dollars bij elkaar te verzamelen om de bouw voort te zetten. Hij sloeg terug met een eigen billboard:

7 juli is de feestelijke opening van het pretpark. Over de attracties wordt nog heel geheimzinnig gedaan. Wel is duidelijk dat er een aantal thema-dorpen zullen zijn. Het park is ontworpen door Patrick Marsh, een voormalig ontwerper van de Universal-pretparken. Hij is zelf een aanhanger van Hams kerkgemeenschap.


Ark Encounter hoopt dat jaarlijks meer dan twee miljoen christenen en niet-christenen naar Kentucky zullen reizen om het park te bezoeken.

Met een drone werden afgelopen maart de werkzaamheden aan de gigantische ark gefilmd:

Ark Encounter Drone Footage | March 2016

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren