Drugsbaron Morabito opgepakt

Cocaïnekoning na 23 jaar opgepakt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Rocco Morabito was jarenlang een van de meest gezochte criminelen van Italië. Vorige week werd de 'cocaïnekoning van Milaan' eindelijk opgepakt, in Uruguay. Door zijn dochter viel hij door de mand.

Drugsbaron Morabito

Morabito werd ook wel de ‘cocaïnekoning van Milaan’ genoemd. De Italiaanse politie was al sinds 1994 naar hem op zoek, nadat hij probeerde bijna duizend kilo coke het land in te smokkelen. Hij werd veroordeeld tot dertig jaar cel voor drugssmokkel, lidmaatschap van de maffia en andere misdaden. De drugsbaron was namelijk lid van de ‘Ndrangheta, de machtigste criminele organisatie van Italië in de jaren ’90 en ’00.

Naar school

Sinds 2004 woonde Morabito in Uruguay. Daar was hij binnengekomen op een vals Braziliaans paspoort onder de naam Francisco Capeletto. Jarenlang lukte het hem om buiten beeld van de opsporingsdiensten te blijven. Maar een half jaar geleden maakte hij een grote fout: hij schreef zijn dochter in voor een school, onder zijn echte naam.

13 telefoons en 150 pasfoto’s
Drugsbaron Morabito opgepakt

Zes maanden was de politie bezig om het net rondom de cocaïnekoning te sluiten. Vorige week werd hij opgepakt in een hotel in Montevideo. Agenten vonden daar ook dertien telefoons, twaalf bankpasjes, twee auto’s, 150 pasfoto’s van hem in verschillende vermommingen, juwelen, 42.000 euro en een pistool.

'Normaal leven'

Volgens zijn advocaat leidt Morabito sinds zijn vlucht een ‘normaal leven’ zonder criminele activiteiten. Maar dat neemt niet weg dat hij nog jaren de gevangenis in moet. De gevallen cocaïnekoning zit nu vast in Uruguay voor het vervalsen van documenten en zal binnen een paar maanden aan Italië worden uitgeleverd.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Krokodillen bewaken drugsgeld criminelen of Gevangen drugsbaron hamerde zich een weg naar buiten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren