Cornelius Haga Lyceum

Cornelius Haga Lyceum krijgt geen geld meer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Onderwijsminister Arie Slob heeft besloten om de financiering van het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam per 1 december te stoppen. Het schoolbestuur heeft haar taken niet op tijd overgedragen aan een nieuwe bestuurder, terwijl dat wel moest van de minister. 

Het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam was het afgelopen jaar veel in het nieuws omdat de school volgens inlichtingendienst AIVD banden heeft met extremistische figuren. Voor de zomer verscheen een kritisch rapport van de onderwijsinspectie waarin stond dat de financiële zaken van de school niet in orde waren. De minister eiste toen het vertrek van het huidige bestuur. 

Moslim

Het lyceum wil nu een tijdelijke bestuurder benoemen, maar dat proces neemt volgens de minister ondertussen te veel tijd in beslag. Volgens de school komt dat omdat de nieuwe bestuurder geen moslim is, schrijft De Volkskrant. Omdat dat volgens de schoolstatuten wel moet, zou tijd nodig zijn om de statuten eerst te wijzigen.

Donderdag

De minister geeft het schoolbestuur nog tot donderdag 12.00 uur de tijd. Als de zaken dan niet rond zijn, krijgt de school vanaf december geen geld meer.

Anderen lazen ook: 3 vragen over salafistische scholen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren