De Thaise koning (links) met zijn echtgenote in de koninklijke boot  Foto EPA

Corona? Thaise koning lapt 't aan z'n koninklijke laars

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Dat hun koning er een nogal losbandige levensstijl op nahoudt is veel mensen in Thailand al een doorn in het oog. En dat hij er ondanks de wereldwijde coronacrisis lustig op doorfeest doet de Thai al helemaal tandenknarsen.

Koning Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun alias Rama X heeft zijn eigen land verlaten om vakantie te vieren in het Duitse skigebied Garmisch-Partenkirchen. In zijn kielzog een serie bedienden en een soort harem van twintig vrouwen. De groep is neergestreken in het poepsjieke viersterren hotel Grand Sonnenbichl.

Geen hotel

'Huh in Duitsland gelden toch ook strikte coronaregels?', horen we jullie vragen. Stimmt! Veel bedrijven, restaurants en uitgaansgelegenheden zijn gesloten. Maar hotel Sonnenbichl heeft aan de lokale autoriteiten toestemming gevraagd - en ook gekregen - om de Thaise koning toch onderdak te mogen bieden. Onder het mom van: het is een groep mensen die bij elkaar horen en die niet van samenstelling verandert. De ontheffing kon doorgaan als het hotel even geen hotel meer werd genoemd, maar een woonhuis.

Fietsen

Veel mensen in Duitsland vinden de truc van het hotel maar niks. En dan trekt Rama X er ook nog eens met z'n hele troep mensen op uit en fietsen zij vrolijk door de straten in de Beierse plaats. Ook Rama's eigen onderdanen zijn not amused. Terwijl zij in Thailand hun uiterste best doen het aantal ziektegevallen zo laag mogelijk te houden haalt hun eigen koning het in z'n hoofd het slechte voorbeeld te geven.

Hun onvrede uiten is lastig. Op kritiek op de koning staan zware celstraffen. Toch hebben de Thai een manier gevonden: met een zwarte stift zetten ze twee dikke XX-en door de ogen van Rama X op de Thaise bankbiljetten.

Andrew MacGregor Marshall 1585145831

Anderen lazen ook: Thaise koning deelt foto's van nieuwe 'bijvrouw'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden