Eindexamen

Coronacrisis: geen centrale eindexamens

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De centrale schriftelijke eindexamens voor leerlingen op middelbare scholen gaan dit jaar niet door. Dat zei onderwijsminister Slob vandaag.

Een aantal onderwijsorganisaties riep de overheid al langer op om de centrale examens te schrappen. Sinds het kabinet maandag met nog strengere maatregelen kwam om de verspreiding van het coronavirus te stoppen, werd hun verzoek dringender.

Centraal schriftelijk

De centrale schriftelijke examens voor vmbo'ers, havisten en vwo'ers zouden 7 mei beginnen. Vmbo'ers zouden vanaf 30 maart al aan de slag gaan met hun praktijkexamens en digitale examens.

Het halen van de schoolexamens, die leerlingen ter voorbereiding op de landelijke examens hebben gemaakt, is nu genoeg voor een diploma. Scholen hebben nu meer tijd om de schoolexamens voor te bereiden.

Schoolexamens

Minister Slob laat aan de scholen over wanneer ze hun laatste schoolexamens inplannen en hoe ze die afnemen. Een leerling die slaagt voor zijn schoolexamen, is geslaagd. Normaliter bepaalt het schoolexamen de helft van het eindcijfer.

Het kabinet kondigde gisteravond onder andere een verbod aan op alle bijeenkomsten tot 1 juni. Of scholen ook zolang dichtblijven is nog niet duidelijk. Daarover wordt later besloten. Volgens de voorzitter van onderwijsbond AOb is het besluit van vandaag 'onvermijdelijk en verstandig'.

Anderen lazen ook: Charlotte (18): 'Hopelijk steunt iedereen elkaar ook na de crisis.'

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden