Vero

Dag Facebook, Twitter en Instagram? Hallo Vero?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Je hebt er vast al mensen over horen praten of het zelf gedownload: de nieuwe app Vero. Door de app zou Facebook, Twitter en Instagram niet meer nodig zijn. Maar wat is Vero precies?

Vero is eigenlijk een soort mix van Facebook, Twitter en Instagram in één app. Je kunt er films, muziek, boeken, foto’s, video’s, plekken en linkjes delen. Dat laatste was iets wat veel mensen misten op Instagram. Ook kun je je vrienden verdelen tussen goede vrienden, vrienden, bekenden en volgers. Elke keer als je iets nieuws plaatst kun je makkelijk aanklikken wie de post mag bekijken.

Geen reclame

Vero maakt geen gebruik van algoritmes. Dit betekent dat je de posts van al je vrienden ziet en niet alleen de berichten die de app voor je selecteert zoals op Facebook. Ook heeft de app geen reclame en verkopen ze geen persoonlijke gegevens door.

Gratis

Op dit moment kun je Vero nog gratis downloaden. De eerste miljoen gebruikers mogen de app hun hele leven gratis gebruiken. De mensen die de app later installeren moeten ervoor betalen. Hoeveel dat gaat kosten is nog niet duidelijk, maar het zal niet duur worden zeggen de makers.

Heel populair

De app bestaat al sinds 2015, maar is sinds deze week ineens razend populair. De miljoen gebruikers waren op 27 februari bijna in één dag gehaald. Maar doordat er ineens zoveel mensen de app hebben gedownload is hij soms wat traag en loopt hij vast. De makers hebben gezegd dat ze dit snel gaan oplossen. Ze hadden nooit zoveel mensen in zo'n korte tijd verwacht.

Slechte verhalen

Toch zijn veel mensen tegen het downloaden van Vero. Dat komt omdat er veel slechte verhalen rondgaan over de medeoprichter Ayman Hariri. De Libanese miljardair zou bij zijn vorige bedrijf tweeduizend mensen zonder loon op straat hebben gezet. Zij leven nu in kampen waar ze geen stromend water en elektriciteit hebben.

Nieuwsgierig naar Vero? Bekijk hieronder dan eens de uitlegvideo. Let op: hij is wel in het Engels:

Vero – True Story

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Miljoen mensen willen oude Snapchat terug.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren